Skip to main content

Der er flere ting, du skal huske på, når du drikker vin. Lær om phylloxera og svovlniveauer. Lær om forskellene mellem enkeltsortsvine, naturvin og svovlindhold i vin. Og selvfølgelig lær om de mest populære vine. Du vil være på vej til at nyde fremragende vin! Indtil næste artikel, glad nipper! Indtil da, læs videre for flere tips og information! – Vin 101

Naturvin

Den generelle bevægelse blandt vinproducenter til at producere vin uden brug af pesticider og herbicider er blevet kendt som “naturvin.” Selvom der ikke er nogen ensartet definition af, hvad der betragtes som naturvin, har processen med at fremstille den en tendens til at være mere miljøvenlig og bruger få, om nogen, tilsætningsstoffer. Generelt fremstilles naturvine uden at gennemgå nogen kemisk behandling. Men hvad er “naturvin”, og hvordan ved man, om et produkt virkelig er naturligt?

Enkeltsortsvin

Hvad er forskellen mellem en enkeltsortsvin og en blanding? Den grundlæggende forskel er mængden af ​​cabernet i blandingen. En enkeltsortsvin er typisk den reneste repræsentation af dens terroir eller lokale klima. Det betyder, at druerne dyrkes i de rigtige jord- og vejrforhold for at give deres bedste egenskaber. På grund af disse forskelle er blanding unødvendig, hvilket maskerer druernes fatale fejl og mudder terroirs særpræg. De fleste “enkeltsortsvine” er faktisk blandinger af andre druer.

Svovl i vin

Tilstedeværelsen af ​​svovl i vin er ikke en nylig udvikling. Faktisk har det eksisteret i århundreder. Praksis med at tilsætte svovl til vin går helt tilbage til de gamle grækere og romere. Hvad adskiller denne tilsætning fra en svovlfri vin? Det er et naturligt antibakterielt middel, og dets tilstedeværelse i vin forhindrer bakterier og gær i at vokse. Men virkningerne af svovl på vin er ikke kun kosmetiske. De har også kemiske konsekvenser.

Drue saft

Gær er en almindelig organisme, der findes i verden, og der er utallige sundhedsmæssige fordele forbundet med det. Dens høje koncentrationer af enzymer, sukkerarter og kulhydrater kan beskytte dit hjerte. Men druesaft og vin har ikke den samme mængde sukker, kulhydrater og kalorier. Begge drikkevarer behandles på samme tid. Kulsyre, en naturlig gæringsproces, øger den tid, det tager at fordøje dem.

Gær

Gær er en komponent i alle typer fermenterede fødevarer. Dens tilstedeværelse i vin har eksisteret i tusinder af år og har rejst vidt og bredt. De første gærede fødevarer blev lavet af druer, der blev naturligt beskadiget under høsten. Nysgerrige landmænd begyndte til sidst at smage den gærede druesaft og fandt ud af, at de foretrak den frem for ugæret frugt. I dag kan genetisk modificeret vingær, såsom 522EC, hjælpe med at undgå produktionen af ​​ethylcarbamat, som er et muligt kræftfremkaldende stof.

Træfade

Ved opbevaring af premiumvine på træfade sker der en kontrolleret oxidation. Som et resultat udvikler vinen en rigere farve og struktur. Derudover gør oxidationsprocessen det muligt for frugtaromaerne at udvikle sig til komplekse smags- og aromastoffer. Den mest almindelige type træfad, der bruges til vinlagring, er eg. Trætønder fyldes til toppen og forsynes med nok ilt til, at ældningsprocessen kan ske over flere måneder.

Sukker i vin

Vin er en alkoholisk drik fremstillet af gærede druer. Under gæringsprocessen forbruger gær sukkeret i druerne og omdanner dem til ethanol og kuldioxid, samt frigiver varme. De forskellige vinstile er i høj grad afhængige af druesorterne og de anvendte gærstammer. Lær mere om sukker i vin og gæringsprocessen. I sidste ende er sukker i vin en vigtig faktor i smagen og aromaen af ​​en vin.