Skip to main content

I denne artikel tager vi et kig på destillation, gæring, infusion og fadlagring. Efter at have læst dette, vil du være godt på vej til en bedre smagende alkoholisk drik! Når du har gennemført de trin, der er beskrevet i denne artikel, er du klar til at lave din egen whisky! Lad os komme igang! Læs videre for at finde ud af, hvordan du laver whisky! Der er trods alt ingen bedre måde at imponere dine gæster på end med den fineste whisky, der findes!

Fermentering

Der er to hovedfaser i processen med fremstilling af whisky: destillation og gæring. Mens destillationen foregår i et destillationsapparat, foregår gæringen i en washback. Denne vask opvarmes af ild eller dampopvarmede spoler. Det indeholder biprodukter fra gæring, gær og rå alkohol. Dampene passerer gennem en kondensator for at danne en spiritus. Processen kaldes også mashback. Washbacken fyldes normalt op med den fermenterede væske ved at bruge en orm, som er et kobberrør indesluttet i en vandkappe.

Destillation

Destillationsprocessen involverer en række trin. Formen på den stadig har en betydelig effekt på smagen af ​​den færdige spiritus. Korte og squat stills producerer store, olieholdige whiskyer. Høje stillbilleder er mere raffinerede med en tilspidset talje og en højere reflukshastighed. Den resulterende spiritus er glattere og lettere end whisky fremstillet ved traditionelle metoder. Størrelsen på destillationsapparatet er også vigtig, da større volumener kræver mere plads end små.

Infunderer

Infusion af whisky kræver et par værktøjer. Et glas infusionsbeholder, såsom en ostelærred eller chinois, kan koste mere end $100, men du kan bruge en murerkrukke. Whisky indeholder naturligt fedtsyrer, og det er vigtigt at holde ingredienserne friske. Hvis frugten eller grøntsagen er for sart, kan du fryse den ned med flydende nitrogen. Ellers ender du med uklar, bitter spiritus. For at undgå dette skal du infundere whiskyen på et køligt sted uden for sollys.

Fadlagring

Mange typer whisky har gennemgået flere processer for at udvikle deres unikke smag og karakter. Temperatur, luftfugtighed og klima spiller alle en rolle i udviklingen af ​​whisky. Som følge heraf kan klimaet på lageret, hvor whiskyen lagres, påvirke slutproduktet. I varmere klimaer vil alkoholindholdet i whiskyen være højere, end det ville være i køligere klimaer. Derudover vil et varmere klima tilskynde til mere fordampning.

ingredienser

Whisky er en alkoholholdig drik, der er destilleret fra fermenteret kornmos. Forskellige typer whisky fremstilles af forskellige kornsorter. Disse drikke er lagret på fade lavet af træ, ofte gamle sherryfade men også forkullet hvid eg. Det første trin i fremstillingen af ​​whisky er at destillere blandingen til en alkohol. Efter destillation filtreres whiskyen og opbevares i mindst fire år.